Til 4 porsjonar som dessert, 3 porsjonar til frukost
- 4 dl kokosmjølk
- 3 ss chiafrø
- 2 dl solbær
- Rør chiafrø inn i kokosmjølka. Knus evt solbæra lett og bland dei inn. La stå nokre timar eller over natta i kjøleskap til puddingen har stivna.
Tips: Du kan byte ut kokosmjølka med vanleg mjølk. Då kan det vera godt å smaka til med litt vanilje. Alle typar bær kan brukast. På denne tida vil bringebær eller blåbær også passa godt. Og på vinteren kan du ta dei bæra du likar rett frå frysaren eller frysedisken i butikken og blanda inn. Du kan og blande inn litt kokosflak, hakka nøtter eller havregryn.
Tips: Denne oppskrita er heilt utan sukker. Om du vil ha det litt søtare, anbefaler eg nokre teskeier flytande honning som du rører inn i blandinga eller har på toppen ved servering.
Ønskjer du å vite litt meir om chiafrø? Sjå her.
Denne er både gluten og mjølkefri, faktisk heilt «raw». Velbekomme!