Til 10-12 personar
- 500 g melk
- 500 g fløyte
- 200 g sukker
- 4-5 stk heil stjerneanis
- 240 g eggeplomme = ca 12 eggeplommer
- Varm mjølk, fløyte, sukker og stjerneanis opp til kokepunktet og ta av plata.
- Pisk lett saman eggeplommene.
- Hell den varme fløyteblandinga i egga under kraftig røring. La stå ei stund før siling og fordeling i porsjonsformer. La stivne i ovn på 100 grader i ca 1t 15 min, eller på 90 grader i varmluftsovn i ca 45 minutt .
- Avkjøl. Grill med uraffinert sukker før servering.
Tips:I denne oppskrifta er det viktig å vege ingrediensane. Det er forskjell på storleiken på eggeplommer, og for å få den perfekte konsistensen og smaken på denne desserten, må det vere rett forhold mellom mjølk, fløyte og eggeplommer.