Kantarellsuppe

 

Til 4 personar som lunsjrett

  • 1 l rensa kantarell i passe bitar ( har du funne meir, er det berre å ha oppi)
  • 2 ss olivenolje eller smør
  • 1-2 hakka sjalottløk
  • evt 1/4 kinesisk kvitløk eller et par fedd vanlig
  • 1/2  l buljong eller lys kraft av høns/kylling
  • 1 dl eplecider eller kvitvin
  • 1/2 l fløyte
  • hakka frisk timian eller bladpersille, du kan òg bruka tørka timian

Surr sjalottløk og kvitløk, tilsett kantarellen og la det surre saman nokre minutt. Hell i cideren og la den koke inn. Tilsett så kraft/buljong og fløyte og la det koke saman i 10 – 15 minutt. Smak til.

Syns du suppa blir for tynn, kan du ha i litt maizenajamning, bruk då ca 1-2 ts maizena utrørt i litt kaldt vatn

Tips:

Suppa kan lett lagast ute, i ei litt enklare utgave. Dropp alkoholen, ta med litt tørrmelk i ein pose og ein buljongterning. Smør, løk og krydder tar du òg med. Kok suppa på bål eller stormkjøkken når du har funne nok sopp og har tilgang til vatn.

 

 

Advertisements