Smuldrepai med rabarbra

  • 100  g smelta smør
  • 100 g fin spelt eller kveitemjøl
  • 100 g brunt sukker, kokosblomstsukker eller vanleg sukker
  • 100  g havregryn
  • ca 3 – 400 g rabarbra i fine bitar (3-4 fine stilkar)
  • 2-3 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker eller eit lite dryss rein vanilje
  • Bland alt til deigen saman.
  • Legg rabarbraen i ei smurt paiform, dryss sukker og vanilje over.
  • Fordel smuldredeigen over og set i ovnen.
  • Steik på 200 grader i ca 30 minutt.

Enklare blir det ikkje. Bortsett frå steikinga, er alt gjort på 15 minutt, inkludert å ta ein tur ut i hagen og hente rabarbra. Og alt etter smak kan du servera med piska krem, vaniljekesam eller tjukk tyrkisk yoghurt. Vaniljeiskrem vil også passa veldig godt til. Nyt våren!

Tips: Det fine med denne oppskrifta er at du kan byte ut det meste og tilpasse til dei fleste allergiar og intoleransar. For eksempel fungerer glutenfritt mjøl og mjølkefritt «smør» ,  fint i denne oppskrifta. Paien inneheld heller ikkje egg.

Tips: Det kan vera lurt å dryssa litt sukker over rabarbraen i forma og gjerne litt vanilje hvis du har. Vaniljen er også med å balansera den syrlege smaken, slik at du kan bruka mindre sukker.